Copyright 2017 ©  |  RBwebdesigner

Facebook




Social media

Restaurant Fleur de Sel

Beckumerstraat 20

7548 BG    Boekelo

info@restaurantfleurdesel.nl

T. 053 - 42 81 902




Email: hello@thebistro.com


Contact informatie

Maandag      
Dinsdag       
Woensdag
Donderdag  
Vrijdag           
Zaterdag    
Zondag      

Openingstijden

17:00 - 22:00 uur    
Gesloten
17:00 - 22:00 uur
17:00 - 22:00 uur
17:00 - 22:00 uur
17:00 - 22:00 uur
15:00 - 22:00 uur   


Dagspecials



Dinercheque

Genieten in ons Restaurant

Reserveer een tafel

Contact


Fleur de sel (betekenis)


Het duurste zout en volgens sommigen in culinair opzicht ook het beste, wordt gewonnen in de verdampingsbassins aan de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Wanneer een bassin met vers zeewater gevuld wordt, duurt het nog lange tijd voordat het water is verdampt en het zout uitkristalliseert. Maar op het water komt een flinterdun vliesje te liggen dat enigszins lijkt op een gistvliesje. Dit is fleur de sel (letterlijk: zoutbloem). Het vliesje wordt uiterst voorzichtig van het water geschept en verzameld. Dit handwerkje is tijdrovend en per 35 vierkante meter komt er slechts één kilo van vrij. Vandaar dat fleur de sel zo duur is. fleur de sel wordt "geboren", precies op het kristallisatiepunt. Het is zeer fijn van structuur, bezit een mooi parfum en bevat diverse mineralen. Vastgesteld is dat in fleur de sel een extreem halofiele bacterie voorkomt, een bacterie die in extreem hoge zoutgehaltes kan overleven. Deze bacterie zou verantwoordelijk zijn voor de lichte viooltjesgeur van fleur de sel. Bekend is fleur de sel uit Guérande (Bretagne) en uit de Camargue. Beide zoutbekkens bestaan al sinds de Romeinse tijd. Ook bekend is de fleur de sel uit Île de Ré en uit Gruissan (Middellandse Zee).

bron:Wikipedia

Restaurant Fleur de Sel een begrip in Twente